Oferte Craciun 2024 Romania | Revelion 2025 Romania | oferte litoral 2025 Bulgaria | Litoral 2025 Romania | circuite Grecia, cazare Grecia
oferte Litoral 2024 Bulgaria | oferte litoral Bulgaria| Oferte Paste 2024 Bulgaria | Paste 2024 Bulgaria

litoral 2025 Albena, Bulgaria litoral 2025 Nisipurile de Aur, Bulgaria litoral 2025 Constantin si Elena, Bulgaria litoral 2025 Obzor, Bulgaria litoral 2025 Duni, Bulgaria

 

Oferte Craciun 2024 Romania

Oferte Revelion 2025 Romania

vacante la tratament

vacante la Predeal

vacante la Sinaia

vacante la Busteni


curs valutar

Call center

Tel. mobil :
0723 409 830 ORANGE




sau pe formular
office@camitravel.com


vacante romantice Romania

vacante cu copii

vacante la SPA
CAMI TRAVEL
agentie de turism

Oferte speciale

Tel. mobil :
0723 409 830 ORANGE

Oferte speciale
Agentie recomandata de
portal de turism

Index > Romania > Munte Romania > Bran
Bran

La doar 25 km de Brasov pe DN 73, Branul descopera o zona turistica in plina dezvoltare ce tinde sa devina o importanta zona a turismului rural, ecologic si cultural. Localizat la intrarea in culoarul Rucar - Bran pe drumul comercial ce lega Brasovul de Campulung inca din cele mai vechi timpuri, zona Bran cuprinde comunele: Bran cu satele Poarta, Simon, Predelut si Sohodol; Moeciu cu satele Moeciu de Jos si Moeciul de Sus, Cheia, Pestera; Fundata cu satele Fundalica, Drumul Carului si Siruca.

Ce trebuie sa vizitam in Bran: Castelul Bran, Rezervatia de ursi de la Zarnesti Oferte cazare Bran

Evenimente Bran

  • Festivalul branzei si al pastramei
Castelul Bran


Castelul Bran
Traseu: inainte de a iesi din Predeal, pe drumul spre Bucuresti, faceti dreapta catre Paraul Rece. Traversand o zona pitoreasca cu serpentine, la intersectia cu drumul national Brasov – Pitesti, faceti stanga spre Pitesti.

Castelul Bran, construit pe o stanca asezata de-a curmezisul vaii, domina locurile. Actul de constructie al cetatii e datat 19 noiembrie 1377.

Conceputa ca o cetate de granita avand si vama aici, lungi perioade de timp cetatea a apartinut de Brasov, sporind vistieria orasului. Cetatea avea patru turnuri, iar intrarea se facea pe un pod mobil.

Portaluri gotice, scari inguste (unele tainice) sapate in piatra, incaperi boltite, arcade si alte elemente arhitectonice fac un ansamblu deosebit. Faima locului a crescut de-a lungul timpului datorita artei feudale prezente aici (picturi murale din 1512) si a exponatelor: arme (un tun din 1601), covoare si piese de mobilier care reprezinta stilurile Renasterii si Barocului, sala de muzica cu elemente gotice.

Castelul s-a bucurat de multa atentie mai ales in perioada cand acesta a apartinut familiei regale romanesti. Legenda care a sporit renumele castelului a fost cea a lui Dracula, asociat domnitorului roman Vlad Tepes. In parcul castelului a fost amenajat un muzeu etnografic care evoca viata localnicilor din zona satelor branene.

LOCATIE - Castelul BRAN, este situat intr-un punct cheie, intre Muntii Bucegi - Muntii Piatra Craiului, la 30 KM de orasul Brasov, fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice, atat datorita frumusetii si salbaticiei peisajului si al zonei cat si datorita legendei Contelui Dracula, legenda ce s-a pastrat vie dupa scurgerea atator veacuri, Contele Vampir asigurandu-si in acest fel nemurirea.

Comuna Bran, situată la Sud-Vestul judeţului Braşov şi în Nord-Estul culoarului depresionar Bran-Rucăr, se individualizează prin relieful şi particularităţile economice, istorico-culturale. Comuna Bran, cea mai importantă şi care a dat numele sub care este cunoscută zona, este staţiune climaterică şi punctul de plecare spre obiectivele turistice din Masivii Piatra Craiului şi Munţii Bucegi.

Morfologico-geografic este prin excelenţă un areal montan, dominat de pasul de înălţime al Carpaţilor Meridionali, Bran-Rucăr. Situat la o înălţime de 1 290 m, între Munţii Piatra Craiului - la NordVest- Munţii Bucegi la Est şi Leaota la Sud Est, pasul asigură legătura între Muntenia şi Transilvania. Zona Branului este poziţionată în judeţul Braşov, între cele două depresiuni, numite şi "ţări", depresiunea Braşov sau Ţara Bârsei şi depresiunea Făgăraşului sau Ţara Făgăraşului.
; ;
Una din cele 43 de comune ale judeţului Braşov, comuna Bran are 4 sate: Bran, Predeluţ, Sohodol, Şimon.
  • Altitudinea medie 750 m.
  • Suprafaţa 6 758 ha.

Climatul este temperat-continentală cu trăsături montane. Temperaturile medii multianuale variază între 4,5oC şi 0oC. Cantitatea anuală de precipitaţii oscilează între 750-1300 m în zona montană înaltă. Stratul de zăpadă din perioada de iarnă este neuniform şi discontinuu, durata medie anuală a acesteia crescând odată cu înălţimea, de la 115 zile la Bran şi 215 zile în zonele înalte. Vânturile bat cu frecvenţă mai mare pe culoarul Rucăr-Bran (Bran, Gura Soacrei) şi dinspre Est (Predeluţ) înregistrând 8-10 m/s în sectorul şi peste 10 m/s în sectorul montan înalt.


 

Copyright © 2024 Cami Travel.com
litoral Romania, litoral Bulgaria

Agentia de turism Cami Travel - sector 2, Bucuresti. Program: 09.00 - 23.00
Telefon mobil: 0723.409.830
E-mail: office@camitravel.com | www.camitravel.com si www.camitravel.ro
Licenta turism nr: 1023 din 31 ianuarie 2019 (licenta veche nr. 7081 din 24 februarie 2014) | agentie de turism recomandata de InfoTravelRomania
Polita asigurare nr: 2711 din 13 martie 2018 - German Romanian Assurance valabila 14 martie 2018 - 13 martie 2019
Brevet turism nr: 21878/ 13 septembrie 2012
A.N.S.P.D.C.P. nr. | Tel verde Autoritatea Nationala pentru Turism: 0800 868 282 | A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro

Acceptam tichete de vacanta! Agentia de turism CAMI TRAVEL are incheiate contracte de afiliere cu SODEXHO PASS, EDENRED ROMANIA (Ticket Vacanta) si CHEQUE VACANCES (UP ROMANIA).
tichete de vacanta tichete de vacanta vouchere de vacanta Romania
Daca va hotarati sa faceti rezervarea, dupa ce va confirmam disponibilitatea camerei, va trimitem factura proforma si contractul, va rugam sa semnati ultima pagina a contractului, sa o trimiteti pe e-mail semnata (faceti o poza cu telefonul si o trimiteti.).
Plata se face in contul firmei sau cash, in momentul platii primiti voucherul si factura fiscala. Trebuie sa printati voucherul si cu el va prezentati la cazare. Pentru acte avem nevoie de nume si prenume turisti si datele persoanei pe care vom face rezervare (nume, prenume, CNP, serie si numar CI, adresa).